AKTUELT
Inføringskurs
vår 2017
2. mars.- 16. mars.
Les mer her

Foredrag "Radical Silence" lagt ut på Artikler / Lenker

Ny og ønsker å bli kjent med zen praksis?
Vi har åpen meditasjon søndager kl 10:00. Orientering 09:30 etter avtale.

Les mer ...

OM ZEN
Zen er en gren av buddhismen som legger spesiell vekt på meditasjon - en praksis hvor man fokuserer på sinnet.

Les mer ...

Zazen sangen
Levende vesener er opprinnelig alle buddhaer.
Det er som is og vann.

Les mer ...


Lærere

Koshin, sesshin -09 Koshin Christopher Cain er født i 1965 og har en BA i American Studies fra University of Chapel Hill før han i 1990 flyttet til Mt. Baldy Zen Center i California der han ble elev av Joshu Sasaki Roshi. Han ble ordinert i 1991 og fortsatte som munk ved Mt. Baldy til 1999 da Sasaki Roshi godkjente ham som Osho (lærer). Fra 1999 til 2002 var han viseabbed ved Mt. Baldy Zen Center. Siden har han etablert sitt eget senter, Puget Sound Zen Center i Washington state, ikke så langt fra Seattle. Koshin er gift med Soshin Lidunn Cain som var aktiv i Rinzai Zen Senter i Oslo før hun flyttet til Mt. Baldy og siden til Puget Sound.

Koshin, Oslo -10Siden 2006 har Koshin ledet våre sesshiner (perioder med intensiv meditasjon). I 2009 sa Koshin seg villig til å bli vår faste lærer, og i februar 2010 leder Koshin et zazenkai (en helg med intensiv meditasjon) i våre lokaler i Oslo sentrum. Besøket ble også brukt til et offentlig foredrag i lokalene til Deichmanns filial på Grünerløkka.

Herbert Genro Koudela ble født i 1924 og utdannet som grafiker. Han var soldat i tre år i 2. verdenskrig og endte i fangeskap før han rømte. I 1948 forlot han Østerrike og oppholdt seg i Holland i ett år. Deretter tilbrakte han 2 år i England og 3 år i Canada før han fikk innreisetillatelse til USA. De neste 17 år bodde han i Philadelphia hvor han fikk utdannelse som kunstmaler på et kunstakademi. Oppdrag som portrettmaler brakte ham inn i kretsen til millionærer og en komfortabel livsstil. Hans forventinger til landet med ubegrensete muligheter ble til en viss grad innfridd, men han hadde fortsatt en åndelig hunger. Etter årevis av søking fant han sin lærer Kyozan Joshu Sasaki Roshi, en japansk zen-mester som bodde på et kloster i California.

Genro Koudela hoppet av. I 1972 solgte han sitt hus og ble kvitt alle sine verdslige eiendeler for å bli elev av Sasaki Roshi på Mt. Baldy Zen Center. Et år senere ble han ordinert til munk og to år senere til prest (Osho). Fra 1977 til 1979 ledet han et zen-senter i New Mexico før han vendte hjem til Østerrike for å ta seg av sin gamle far. Da faren døde fem år senere, kunne Genro ikke returnere til USA fordi han i mellomtiden hadde startet en egen Zen-gruppe i Wien - Bodhidharma Zendo - og ledet pionerarbeidet i den østerrikske Buddhistunionen, hvor han var president fra 1987 til 2001. Hans lærer, Joshu Sasaki Roshi kom til Østerrike hvert år på invitasjon fra Genro for å lede sesshin på det Buddhistiske Sentrum i Scheibbs, Østerrike. Genro reiste også årlig tilbake til Mt. Baldy for videre trening. Genro ble invitert til Oslo i 1988 for å lede sesshin. Fra 1991 til 2004 kom han til Norge hvert år for å lede sesshin og 2 eller 3 helgesittinger (zazenkai). I 1993 ble han invitert til å være lærer for Rinzai Zen Senter i Oslo. I 2004 måtte han trekke seg som lærer for Rinzai Zen Senter i Oslo på grunn av helsen.
Genro Seiun Koudela, Osho døde fredelig med en beundringsverdig sinnsro den 28.11.2010.

Rinzai Zen Senters forhold til Joshu Sasaki Roshi:Uttalelse fra styret
FORSIDE
AKTIVITETER
INNFØRINGSKURS
ARTIKLER / LENKER
LÆRERE
  SESSHIN
  OM RINZAI ZEN SENTER
  NYHETER
  KONTAKT OSS
  BLI MEDLEM?